streda 24. júna 2015

Pečená zelenina


Pečená zelenina vrátane zemiakov je veľmi chutné a nenáročné jedlo, ochutené vždy iným druhom byliniek chutí vždy inak. Tu som ho ochucovala viacerými druhmi súčasne, čo u mňa nie je zvykom, ale výsledok bol vynikajúci.
Očistené a pokrájané zemiaky, mrkvu, petržlen a cesnak ponechaný v poslednej šupke som nahádzala na plech vystlaný pečiacim papierom, osolila, pokvapkala olejom a posypala oreganom, majoránkou, tymiánom, rozmarínom, bazalkou a rascou. Pekáč som vkladala do rúry vyhriatej na 200°C a takto sa zelenina upiekla za 35-40 minút.
Ďalšia variácia je posypaná kúskami čerstvej bryndze. Takisto poslúži aj iný drobivý syr či tvaroh, bude to naozaj sýte jedlo.

Žiadne komentáre: