streda, 12. augusta 2015

Pečeňové knedličky do polievky


Skutočne chutné a mäkké knedličky do mäsovej polievky robím z kuracej pečene.
Balíček 250g-300g pomeliem, alebo ešte radšej pomixujem úplne do hladka, pridám 3 celé vajcia, 2 nastrúhané strúčiky cesnaku, soľ, na hrot noža mleté nové korenie a mletý muškátový oriešok, majoránku, trocha nasekanej petržlenovej vňate, celé deci oleja a toľko strúhanky, aby som dostala vláčnu, skôr riedku zmes
nechám ju pár minút postáť, zhustne máličko. Potom z nej lyžicou hádžem knedličky či halušky do vriacej vody, nechám 2-3 minútky povrieť a sitkom vyberám do polievky, ktorá je už hotová
Podľa množstva uvarenej polievky dávam knedličky. Ak je polievky veľa, dám celú zmes,  ak mám len 2-3 l, dávam polovicu a druhú v sáčku zamrazím na neskoršie použitie. Inokedy akoby som našla.


Zverejnenie komentára