pondelok, 19. októbra 2015

Rascová ryža s paprikou

Trocha šmrncnutá príloha, iná ako obyčajne.
 Potrebujeme 200g kvalitnej dlhozrnnej ryže, dvojnásobok vody alebo vývaru, kúsok zelenej a kúsok červenej mäsitej papriky, malú cibuľku, 2 strúčiky cesnaku, skoro celú lyžičku mletej rasce, 2 PL oleja a soľ podľa potreby.
na rozohriatom oleji opražíme cibuľu, pridáme cesnak na plátky a rascu, miešame na miernom ohni, aby cesnak nezhorel. Pridáme prúžky papriky a prikryjeme, aby sa dusili. Po pár minútach prisypeme ryžu, osolíme, premiešame a zalejeme dvomi miskami horúcej vody (alebo vývaru, vtedy pozor na solenie)
Zakryté privedieme k varu a dusíme do zmäknutia. Po vypnutí premiešame a necháme pod pokrievkou dôjsť asi 10 minút.
Túto ryžu sme mali ako prílohu k morčacím rezňom. Recept nasleduje.
Zverejnenie komentára