streda 3. februára 2016

Vajcová polievka s mrkvou a rascou

Keď už sme pri polievkach, pridám popis aj tejto úplne chronicky známej polievky našich kuchýň tak, ako ju robím ja.
Suroviny:
2 mrkvy, 1 PL oleja, 1 menšia cibuľa, zemiakový alebo zeleninový vývar, 1-2 vajcia, pol lyžičky mletej rasce, soľ podľa potreby
Postup:
Na oleji orestujem nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám rascu a najemno nastrúhanú očistenú mrkvu, nechám chvíľu dusiť a pustiť farbu. Zalejem vriacim
vývarom podľa počtu stravníkov. V tomto prípade asi litrom.
Varím na miernom ohni približne 12 minút. Vajce/vajcia(podľa veľkosti) rozhabarkujem v nádobke s "čuráčikom", aby sa ľahšie vlievali.
Vlievam tenkým prúdom do bublajúcej polievky, pričom vidličkou v druhej ruke vaječný prúd v tekutine hneď premiešavam cik-cakovým pohybom. Takto sa utvoria tenké slížiky a nie hrubé "soplíky", ktoré som v detstve nemala rada.
  Polievka prevrie, pridám už len posekanú petržlenovú vňať a podávam.

Žiadne komentáre: