piatok, 2. decembra 2016

Fazuľa po bretónsky

Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných ingrediencií.
Suroviny:
1 konzerva červenej fazule, 1 pór - biela časť, 2 sterilizované uhorky, 4 strúčiky cesnaku, 7 cherry paradajok, 2 PL hustého paradajkového pretlaku, olivový olej, čierne mleté korenie, soľ, trocha citrónovej šťavy, prípadne aj kôry
príprava:
konzervovanú fazuľu možno samozrejme nahradiť vopred namočenou a do mäkka uvarenou farebnou fazuľou, kto čo preferuje.
Umytý a pokrájaný pór opekáme na oleji, hneď pridáme posekaný cesnak, nadrobno pokrájané uhorky, potom aj paradajky. Ak sú väčšie, môžu sa vopred spariť a olúpať, nám šupky nevadia.
Pridáme pretlak a dobre zarestujeme.
Nakoniec do zmesi vmiešame fazuľu a necháme pár minút poškrvčať, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a kto chce, pridá aj kôru. 
Jedlo je hotové, podáva sa zväčša s chrumkavou bagetou alebo zemiakmi.
Ja som upiekla omeletu, hodila sa sem aj chuťovo.




Zverejnenie komentára